1ο Κ.Ε.Σ.Υ. Δ` ΑΘΗΝΑΣ

1ο ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ ΑΘΗΝΑΣ

joomlan.ru | inotur.com
1ο Κ.Ε.Σ.Υ. Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

 christams xl

ΤΟ ΚΕΣΥ Δ ΑΘΗΝΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 

Το ΚΕΣΥ θα παραμείνει  κλειστό από 24/12/2020 έως και 3/1/2021 σύμφωνα με τον 4547/18


3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

 

(Επιλέγω και πατώ με δεξί κλικ άνοιγμα υπερσύνδεσμου

για να πλοηγηθώ στις δραστηριότητες της εικόνας) 

https://www.thinglink.com/card/1389701389948551171


dis

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περί το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού (περί το 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι) πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μειονότητα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Το 1ο ΚΕΣΥ Δ' Αθήνας στα πλαίσια της  "εξ αποστάσεως υποστήριξης μαθητών/τριων με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες", παρέχουν εξ αποστάσεως συμβουλευτική υποστήριξη των γονέων και μαθητών/τριών, που είτε έχουν αξιολογηθεί, είτε απευθύνονται στην υπηρεσία μας για πρώτη φορά, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας είτε μέσω email. 


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1  

Σύμφωνα με το έγγραφο της ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ με αρ. Πρ.Φ.41/5565 και ημερομηνία 21-4-2020 η διαδικασία υποβολής από Γονείς και Κηδεμόνες αιτήσεων προς τα ΚΕΣΥ είναι η ακόλουθη:

  • 1) Οι γονείς και κηδεμόνες εντοπίζουν το αρμόδιο ΚΕΣΥ, στο οποίο ανήκουν, στην ιστοσελίδα της ΠΔΕ Αττικής, στον κάτωθι υπερσύνδεσμο:

https://pdeattikis.gr/index.php/pdeattikis/supervised-units/5-kesy

  • 2) Συγκεντρώνουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία,
  • 3) Συμπληρώνουν με τα απαραίτητα στοιχεία την ακόλουθη αίτηση,(Για την ΑΙΤΗΣΗ πατήστε εδώ)
  • 4) Δημιουργούν μέσα από την πλατφόρμα gov.gr

 https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese/ekdose-upeuthunes-deloses 

ψηφιακή Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία συμπληρώνουν το εξής κείμενο: «Δηλώνω Υπεύθυνα ότι είμαι ο γονέας/κηδεμόνας του (Ονοματεπώνυμο του μαθητή) και ότι τα δικαιολογητικά τα οποία υποβάλω είναι γνήσια και αληθή»,

     5 )   Αποστέλλουν, στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σε μορφή αρχείου pdf: α) τα δικαιολογητικά, β) την αίτηση συμπληρωμένη και γ) την Υπεύθυνη Δήλωση.

 

.   

************************

Το  1ο Κ.Ε.Σ.Υ. Δ' Αθήνας ιδρύθηκε το 2018 για να υποστηρίξει τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Νότιας Αθήνας που αντιμετωπίζουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ: Η Υποστήριξη

  • Του μαθητή
  • Του εκπαιδευτικού
  • Του γονέα

  

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΑΣ: Η Διαγνωστική αξιολόγηση

Πρόκειται για σύνθετη διαδικασία βάσει συγκεκριμένου επιστημονικού πρωτόκολλου («μπαταρία» δοκιμασιών) ώστε να διαπιστωθούν βαθύτερα αίτια των σχολικών δυσκολιών. 

 

Αν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο μαθητής αντιμετωπίζει Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, κλείστε ένα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ.

 


 

 Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2020 13:07
 
You are here: Αρχή
Joomla inotur picma